Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

 

Chevron a anunţat că îşi reia activitatea la Siliştea

Compania Chevron a anunţat, duminică dimineaţă, că a reluat activitatea de montare a primei sonde din România în perimetrul de la Siliştea din judeţul Vaslui. Asta în ciuda protestelor care au avut loc, sâmbătă, la Vaslui, unde aproximativ 400 de protestatari au dărâmat gardul care împrejmuia locul de acţiune al Chevron.

Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Respectăm dreptul persoanelor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii“, au transmis reprezentanţii Chevron printr-un comunicat de presă.

Compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea, iar prima sondă va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea şi 950 metri de satul Pungeşti. Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

 

Lăsați un comentariu