Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Cum îşi bat joc ţiganii din Bârlad de banii publici. O investiţie de 1 milion de euro în locuinţe sociale s-a transformat, din nou, într-un ghetou

Dacă în urmă cu doi ani se plângeau că autorităţile nu fac nimic pentru ei, romii care locuiau la blocul G-1, vestitul ghetou bârlădean, au arătat cât de uşor e să îţi bac joc de munca şi de banii altuia. Mulţi dintre locuitorii judeţului Vaslui, mai ales cei tineri care abia şi-au întemeiat o familie, şi-ar dori o casă ca cele în care trăiesc ţigani din Bârlad. În urmă cu doi ani, romii se plângeau că autorităţile nu fac nimic pentru ei şi acuzau statul de discriminare. Aşa se fac că cei din coonducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui au aprobat alocarea sumei de 1 milion de euro pentru construirea unui număr de 88 de locuinţe sociale la periferia municipiului Bârlad.

Lucrările au fost terminate anul trecut, iar familiile de etnie romă care s-au mutat în ele au acum parte de lumină, gaze, termopane şi parchet. Condiţii normale pentru cei mai mulţi dintre noi, doar că fondurile cheltuite sunt din bani publici.  La un an de la finalizarea acestei investiţii, aceste clădiri au început, din nou, să se transforme în ghetouri. Pereţii exteriori sunt coşcoviţi, pictaţi cu fum negru în loc de graffiti, geamurile sunt sparte, iar mirosul insuportabil unei toalete comune a revenit.

Propun să se constituie o comisie care să evalueze starea în care se află noile clădiri şi să se ia nişte măsuri. Altfel, există riscul de a avea aceleaşi ghetouri la Bârlad“,şi-a avertizat colegii consilierul judeţean Ciprian Trifan, cel care a fost personal să vadă situaţia acestor imobile.

Sursa: Ziarul Ceahlau

Lăsați un comentariu