Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

German venit cu ajutoare, arestat la Pungeşti

Venit să ia pulsul evenimentelor la Pungeşti, Bernard Alexander Eickhoff, cetăţean german, a fost reţinut de către jandarmi şi dus la IPJ Vaslui. Şi asta după ce bărbatul participase la o întâlnire cu cetăţenii în satul Armăşoaia, întâlnire care a decurs în linişte, în spaţiu privat, şi nu pe stradă sau în loc public.
Oamenii spun că adunarea a fost paşnică, „neamţul”, cum îi spun ei, venind doar să stea de vorbă cu ei şi să se documenteze în legătură cu evenimentele din 2 şi 7 decembrie, şi despre tabăra de rezistenţă de la Pungeşti.

Bernard Alexander Eickhoff, cetăţean german, s-a implicat voluntar, după pensionare, în mai multe proiecte sociale, în special pentru copii, persoane cu handicap, etc, în România, dorind să ajute la rezolvarea unor probleme sociale. Acum 6 ani, împreună cu alţi cetăţeni români din Munchen, a pus bazele unei asociaţii „Neuer Weg”, care apără principiile statului de drept.

Am venit la Vaslui, pentru că am considerat că drepturile cetăţenilor români din Pungeşti au fost îngrădite şi au fost călcate în picioare, inclusiv drepturile de cetăţeni europeni. Am venit cu ajutoare alimentare şi dulciuri donate de românii din Munchen, şi să vedem de ce mai este nevoie. Nu ne aşteptam ca, în această zonă, să fim trataţi ca nişte infractori, legitimaţi de mai multe ori, chestionaţi cu privire la scopul călătoriei, atât la Pungeşti, cât şi la intrarea în Vaslui„, declara, imediat după sosirea la Vaslui, Bernard Alexander Eickhoff.

 

 

Lăsați un comentariu