Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Vezi cum va fi vremea între 20 ianuarie şi 2 februarie!

În majoritatea zonelor ţării, minimele vor scădea sub pragul de îngheţ, de zero grade Celsius, iar precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, ninsoare sau mixte, potrivit unei prognoze prezentate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Moldova, în prima săptămână, media valorilor maxime va scădea de la 2 la—8 grade Celsius, iar în a doua săptămână va crește spre aproximativ un grad, în ultimele zile ale intervalului. Evoluția temperaturilor nocturne va fi asemănătoare, în scădere de la unu la—11 grade Celsius în prima săptămână, apoi în creștere spre—4 grade la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitaţii, mai ales lapoviţe și ninsori, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în primele zile ale prognozei, precum și în intervalul 24-27 ianuarie.

La munte, până la sfârșitul primei săptămâni temperaturile maxime vor scădea treptat, de la medii de 4…5 grade la început spre—5 grade în jurul datei de 26…27 ianuarie, când minimele nocturne vor coborî spre valori medii de—11 grade, față de 0…1 grad la începutul intervalului. În a doua săptămână va avea loc o creștere a regimului termic, astfel încât, în ultimele zile, se vor atinge maxime diurne de—2 grade și minime nocturne de—8 grade Celsius, în medie, vremea devenind normală termic pentru început de februarie. Trecător vor fi precipitații, mixte la început, apoi predominant sub formă de ninsoare, cu o probabilitate mai mare pe 21 — 22 ianuarie, dar și în intervalul 24 — 27 ianuarie.

Lăsați un comentariu