Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

 

Judeţul Vaslui, sub cod galben de ninsori şi viscol

Atenţionarea de tip cod galben de ninsori şi viscol s-a extins, sâmbătă, şi în judeţul Vaslui. Astfel, până duminică, la ora 22.00, va ninge abundent, iar zăpada va fi viscolită, astfel încât autorităţile atrag atenţia locuitorilor să nu pornească la drum decât dacă este neapărat necesar, dar să se informeze în prealabil despre starea drumurilor.

Deocamdată nu sunt drumuri judeţene sau naţionale blocate. SC Lucrări Drumuri şi Poduri acţionează pe şapte drumuri judeţene, iar Secţia Bârlad a Companiei Drumurilor Naţionale intervine cu 23 de utilaje, în special pe DN 2F şi DN 24 Tutova- Bârlad.

Pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă, cu un strat de zăpadă pe carosabil de 3-5 cm. Având în vedere acestea, revin cu rugamintea adresată tuturor conducătorilor de iarnă să circule prudent, doar dacă este nevoie să pornească la drum şi să fie dotaţi cu tot ceea ce trebuie în caz de inzăpezire. Nu în ultimul rând, să se informeze asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată., a declarat prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Lăsați un comentariu