Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

 

Adăpost de coşmar pentru oamenii străzii din Bârlad: Fără uşi, fără căldură, cu mucegai şi ferestre îngheţate

Oamenii fără adăpost sunt adunaţi de pe străzi şi duşi într-o clădire în care trebuie să supravieţuiască în condiţii inumane, care funcţionează ca centru social. Înăuntru e mai frig ca afară: nu sunt uşi, camerele nu sunt încălzite, iar geamurile sunt îngheţate pe dinăuntru.

Adăpostul pentru oamenii străzii a fost amenajat de primăria Bârlad într-o clădire dezafectată, unde cândva, a funcționat serviciul de Ambulanță. Totul a fost făcut însă în bătaie de joc. Pereţii sunt plini de mucegai, camerele nu au uşi, iar ferestrele nu se închid. În urma gerului din ultimele zile, geamurile au îngheţat, potrivit România Tv.

„Astea erau albe azi noapte. Albe. Erau îngheţate. Tun! Pereţii sunt uzi, vine şi de la geam curent. Vine frig (…) Plapuma e udă de la peretele de acolo. Nu avem ce face cu ea. Eu sunt şi însărcinată. Dacă dorm acum pe patul ăsta ferească Dumnezeu mă îmbolnăvesc. Mă duc la spital”, s-a plâns o femeie care a ajuns în adăpost.

O bătrână s-a plâns şi ea, spunând că nu există deloc căldură în adăpost şi că este doau un singur reşou, care nu rezolvă mare lucru. „Cum e afară, aşa e şi aici. Mai rău. Curent, mâncare, nu„, a mai spus bătrâna.

Seară de seară, oamenii străzii sunt aduşi cu ambulanţele la adăpost. Mulţi dintre ei însă, după câteva ore, din cauza frigului, se întorc în locurile unde se pot încălzi.

Adrian Săraru, medic pe Ambulanţă, a recunoscut că oameni pe care îi duce la adăpost „fug deorece acolo este destul de frig şi după câteva ore noi trebuie să îi luăm din nou de pe stradă pt a preveni decesul prin hipotermie„.

Autoritățile locale spun că oamenii străzii fac scandal și distrug camerele. Marin Bunea, viceprimarul din  Bârlad, a spus că oameni aduşi în adăpost „se bat, au spart geamurile, se îmbată. Distrug tot, au fost 3 radiatoare şi le-au vândut. Pe cine întrebăm, nu ştie nimeni.”

Unul dintre oamenii străzii s-a îmbolnăvit din cauza frigului şi a foamei îndurate și a murit chiar în adăpost.

Lăsați un comentariu