Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Şoferi inconştienţi! S-au urcat la volan deşi erau beţi criţă

alcoolemie politie rutiera- sofer beatTrei şoferi au fost prinşi de poliţiştii vasluieni, la sfârşitul săptămânii trecute, beţi criţă la volan. În timpul unui control ăe strada Ana Ipătescu, oamenii legii au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism. Întrucât acesta nu a oprit, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, reușind să-l oprească pe strada Anton Sârbu. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui Ionel I., de 26 de ani,  din municipiul Huși. Efectuând verificări, polițiștii au stabilit că cel în cauză avea permisul de conducere anulat. De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ionel I. este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat (pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă) și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (pedeapsa prevăzută fiind închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă).

Cel de-al doilea şofer, Sergiu G., de 23 ani, din comuna Bogdăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii, din municipiul Bârlad, a fost oprit pentru control de un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Bârlad. În urma testării alcoolscopice, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto fiind condus la Spitalul „Elena Beldiman”. Pe numele acestuia polițiștii au întocmit dosar penal.

Un alt conducător auto, identificat în trafic de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui este  Tudorel S., de 35 de ani, din municipiul Vaslui, care conducea pe strada Libertății din localitate un autoturism.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii  alcoolemiei.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

 

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vaslui: Şoferi inconştienţi! S-au urcat la volan deşi erau beţi criţă | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu