Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Accident feroviar la Vaslui! Patru persoane au murit

Foto: Adevarul

Grav accident de circulaţie, duminică seară, la Vaslui, în zona Bălteni. Patru persoane,  şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a fost izbită violent de trenul InterRegio care circula de la Iaşi la Bucureşti.

Ilie T., în vârstă de 54 ani, din orașul Sulina, județul Tulcea, conducea un autovehicul înmatriculat în județul Galați, din direcția Vaslui către Bacău. La trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere, conducătorul auto nu a respectat semnificaţia semnalelor luminoase și acustice, iar autovehiculul a fost acroșat de trenul IR 1666 Iași – București Nord.

Echipele medicale sosite la fața locului au constatat decesul celor patru persoane aflate în autovehicul: conducătorul auto, o femeie în vârstă de 49 ani, o tânără în vârstă de 25 ani, toți din orașul Sulina, județul Tulcea și un bărbat, în vârstă de 40 ani, din municipiul Galați.

Şi locomotiva trenului a fost avariată în urma impactului puternic. Acesta îşi va putea continua drumul abia după schimbarea locomotivei. Poliţiştii au început cercetările în acest caz. Circulaţia feroviară în zonă a fost oprită.

CFR Călători informează ca în jurul orei 17.50, la aproximativ 200 de metri de intrarea in statia Vaslui, la trecerea de nivel cu calea ferată, trenul InterRegio 1666 Iasi – Bucureşti Nord a lovit un autoturism care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure, fiind proiectat in afara gabaritului caii ferate. Din primele informatii, se pare ca incidentul s-a soldat cu 5 victime, pasageri ai autoturismului. Precizăm ca cei aproximativ 60 de pasageri din tren şi echipa de locomotivă sunt în afara oricărui pericol. Personalul feroviar a avizat Serviciul SMURD care a intervenit de urgenta. În urma impactului, locomotiva a fost avariata, urmad ca trenul sa isi continue calatoria cu o alta locomotiva ce va sosi din statia Vaslui. La acest moment, traficul feroviar de pe ruta Iasi- Vaslui –Barlad este intrerupt. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru intarzierile survenite in circulatia trenurilor și informează că depune toate eforturile pentru reluarea traficului în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp„, se arată într-un comunicat de presă al CFR.

Lăsați un comentariu