Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Lecţii de circulaţie rutieră „predate” de poliţişti elevilor

Sub deviza „Ne informăm cum să circulăm”, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au desfăşurat o activitate preventiv-educativă cu elevii Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” din municipiul Vaslui, la Biblioteca Judeţeană  „Nicolae Milescu Spătarul”.

Activitatea este înscrisă în proiectul educaţional „ Biblioteca–fereastră spre cunoaştere”, care se desfăşoară în anul şcolar 2013/2014, în cadrul căruia sunt parteneri  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui,  Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” şi Biblioteca Judeţeană  „Nicolae Milescu Spătarul”.

Poliţiştii s-au întâlnit cu elevi din clasele a IV-a şi au discutat aspecte legate de cauzele producerii accidentelor rutiere şi  despre prevenirea lor.

Împreună cu elevii au fost identificate categoriile de participanţi la trafic, insistându-se pe normele rutiere pe care trebuie să le respecte fiecare în parte, în scopul realizării unei discipline rutiere.

Sursa: comunicat de presă

S-au pus în discuţie particularităţile de trafic pe care le întâlnesc în mediul rural, făcându-se comparaţie cu specificul din mediul urban. Au fost scoase în evidenţă cauzele producerii accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minorii, pietonii şi bicicliştii.

Poliţiştii au pus în discuţie cazuri de accidente care au avut loc în judeţul Vaslui, determinând elevii să descopere cauzele producerii lor şi modalitatea în care acestea puteau fi evitate.

O parte foarte interesantă a activităţii a fost prezentarea unui film din care copiii, cu ajutorul poliţiştilor, au extras normele rutiere.

Lăsați un comentariu