Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Incendii simulate la spitalele din Bârlad şi Murgeni

Joi, Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a desfăşurat două exerciţii cu titlul „ Intervenţia forţelor specializate pentru limitarea şi înlăturarea unui incendiu la o institutie medicală”  la unităţile sanitare din  municipiul Bârlad şi oraşul Murgeni.

Acesta a avut ca scop perfecţionarea deprinderilor personalului din compunerea Detaşamentului de pompieri Bârlad în vederea îndeplinirii îndatoririlor specifice pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse în urma incendiului,  precum şi  evaluarea capacităţii de a asigurare a primei intervenţii de către personalul de pe locul de muncă.

În cadrul exerciţiului au fost create mai multe situaţii tactice, astfel: incendiu la etajul IV al corpului central al spitalului municipiului Bârlad (sectia boli interne), incendiu izbucnit la podul sectiei T.B.C. din cadrul spitalului municipal Bârlad şi  un incendiu produs  la spitalul Murgeni.

Pentru rezolvarea situaţiei tactice de la Spitalul municipal Bârlad, mijloacele tehnice utilizate din cadrul Detaşamentului Bârlad, au fost: 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un autocamion, o autoscară mecanică şi un autoturism de primă comandă.

Ca urmarea producerii incendiului la spitalul municipal Bârlad au fost evacuate 170 de persoane dintre care 140 pacienţi şi 30 cadre medicale .

Pentru rezolvarea situaţiei tactice de la Spitalul oraşului Murgeni, au fost utilizate următoarele mijloace tehnice: o autospecială de stingere cu apă şi spumă, din cadrul Punctului de lucru Murgeni; o autospecială de stingere cu apă şi spumă apaţinând Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate şi o ambulanţă din cadrul spitalului Murgeni.

Lăsați un comentariu