Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Incendiu la o grădiniţă din judeţul Vaslui! Zeci de copii au fost evacuaţi

Un incendiu a avut loc, vineri, la Grădiniţa cu program normal din localitatea vasluiană Dumeşti.  În momentul izbucnirii flăcărilor, în clădire se aflau douăzeci şi unu de preşcolari şi două cadre didactice, care au fost evacuate imediat de către personalul din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

La faţa locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, două echipaje de pompieri, unul de la Garda II Negreşti şi un altul de la Detaşamentul de Pompieri Vaslui, precum şi grupa operativă condusă de inspectorul şef şi primul adjunct al inspectorului şef. La sosirea forţelor de intervenţie, focul se manifesta  la o parte din acoperişul grădiniţei, cât şi in interiorul unei ȋncăperi, cu destinaţia de cancelarie. Ȋn urma incendiului au ars aproximativ 25 metri pătraţi de acoperiş şi planşeu şi bunurile din cancelarie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă şi la restul clădirii, fiind salvate trei săli de clasă ( aproximativ 80 % din clădire).
Se pare că incendiul a pornit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de elementele combustibile ale acoperişului.

Intervenţia pompierilor a durat aproape trei ore. La intervenţie a participat şi prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, care a analizat situaţia şi a stabilit măsuri pentru continuarea activităţilor de ȋnvăţământ şi de reparare a grădiniţei

 

Lăsați un comentariu