Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Doi bărbaţi în stare gravă după ce s-au izbit cu maşina într-un cap de pod. Şoferul era băut şi nu avea permis

Grav accident, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea vasluiană Hoceni. Două persoane au fost rănite grav după ce maşina în care se aflau s-a izbit violent de un cap de pod, apoi s-a răsturnat. Potrivit oamenilor legii, în timp ce Jan D., de 35 ani, din comuna Dimitrie Cantemir, conducea un autoturism dinspre Hoceni către localitatea de domiciliu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. Autoturismul a acroșat un cap de pod din beton aflat la marginea părții carosabile pe sensul său de mers, după care s-a răsturnat.

În urma evenimentului, a rezultat vătămarea corporală a celor doi ocupanți ai autovehiculului, cât și avarierea totală a acestuia.

Conducătorul auto a fost internat la Spitalul Municipal Huși cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral acut, hematom epicranian frontal, contuzie umăr drept, etilism acut”, iar pasagerul său, un tânăr de 18 ani, din comuna Dimitrie Cantemir, a fost internat cu diagnosticul „traumatism cranio- cerebral acut, plagă scalpantă parietal stânga, contuzie coloana cervicală”.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum și a consumului de alcool (valoarea rezultată în urma testării alcoolscopice a conducătorului auto fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat). Mai mult, polițiștii au constatat că Jan D. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunere legală.

Lăsați un comentariu