Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

„Şcoala altfel” la pompieri vasluieni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Ȋnalt” al judeţului Vaslui  sprijină programul ”Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui în perioada 7- 11 aprilie 2014, săptămână dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare.

Pe toată perioada derulării acestui program, subunităţile de pompieri vor primi vizita copiilor şi cadrelor didactice din unităţile de ȋnvaţământ, care vor avea ocazia să fie pompieri preţ de câteva minute, urcându-se în maşinile de intervenţie.

Micii vizitatori ai pompierilor şi-au făcut apariţia de la primele ore ale zilei de astăzi.  Astfel, pompierii din cadrul Detaşamentului Vaslui au fost asaltaţi de aproximativ cincizeci de elevi din două unităţi de ȋnvăţământ din municipiul Vaslui,  dornici să cunoască din tainele acestei meserii.

Copiii au vrut să afle toate secretele meserii de pompier, să vadă  maşinile pe care aceştea le folosesc ȋn timpul misiunilor, având totodată ocazia să mânuiască  accesorile cu care sunt încadrate autospecialele de intervenţie.

Aceste tipuri de activităţi vor continua ȋn săptămâna asta,  ȋn toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Ȋnalt” al judeţului Vaslui. Pe timpul acestor activităţi, elevilor şi cadrelor didactice li se vor ȋnmâna  materiale de informare preventivă, care cuprind informaţii referitoare la modul de comportare ȋn diferite situaţii de urgenţă ce pot aparea la un moment dat.

Lăsați un comentariu