Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

Administrator de firmă trimis în judecată pentru înşelăciune cu file CEC. Prejudiciul este de aproape 300.000 de lei

Un bărbat din Galaţi a fost trimis în judecată de autorităţile vasluiene după ce, prin înşelăciune şi emiterea unor file CEC fără disponibil în cont, a creat un prejudiciu de 275.000 de lei. Răzvan C., din comuna gălăţeană Ghidigeni, este administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Tecuci.

În luna octombrie 2013, reprezentanții unei societăți comerciale cu punct de lucru în municipiul Vaslui au formulat o plângere împotriva  sa. Acesta achiziționase în luna septembrie 2013 produse alimentare în valoare de peste 280.000 lei, însă cinci din filele C.E.C. emise ca plată a contravalorii produselor achiziționate, au fost refuzate la plată în totalitate, din lipsă de disponibil în cont, iar altele două au fost decontate parțial.

După verificarea documentele întocmite între cele două societăți comerciale, polițiștii au stabilit faptul că valoarea totală a sumei refuzate la plată a fost de 275.707,25 lei. Fiind audiat de polițiști, Răzvan C. a declarat că nu a reușit să efectueze plata produselor achiziționate deoarece le-a revândut unei alte societăți cu sediul în municipiul Tecuci, care nu i-a achitat mărfurile livrate. Acesta a prezentat contractul de vânzare-cumpărare încheiat între cele două societăți din municipiul Tecuci, precum și facturi fiscale, avize fiscale, bilete la ordin.

Cercetările efectuate de polițiștii de investigare a fraudelor au arătat faptul că afirmațiile lui Răzvan C. nu sunt reale. Astfel, polițiștii au constatat faptul că administratorul de la a doua societate comercială din municipiul Tecuci este o persoană fără adăpost, căreia Răzvan C. i-a propus să devină administrator, în primăvara anului 2013.

Propunerea a fost acceptată, iar după înființarea societății cu obiect de activitate „intermedieri în comerțul cu produse diferite”, Răzvan C. a întocmit documentele fiscale, care însă au fost semnate de persoana care avea calitatea de administrator. Aceasta din urmă a primit sume cuprinse între 100 și 500 lei, dar și promisiunea achiziționării unei rulote în care să locuiască.

Documentele ridicate de polițiști în urma unei percheziții efectuate la un imobil din municipiul Tecuci, unde Răzvan C. locuiește fără forme legale, au arătat faptul că acesta se ocupa efectiv de activitatea celor două societăți comerciale. De asemenea, au fost identificate acte din care rezultă că inculpatul a mai emis instrumente de plată fără acoperire în cont în dauna altor societăți comerciale.

La finalizarea cercetărilor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de trimitere în judecată a lui Răzvan C. pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și emiterea de file C.E.C. fără disponibil în cont.

Având în vedere faptul că Răzvan C. a înregistrat în contabilitatea societății operațiuni fictive de vânzare a unor mărfuri către a doua societate, iar fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de evaziune fiscală, polițiștii au propus și declinarea competenței în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Administrator de firmă trimis în judecată pentru înşelăciune cu file CEC. Prejudiciul este de aproape 300.000 de lei | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu