Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Peste 310.000 de lei pentru flori şi plante ornamentale din Ungaria şi Cehia, la Vaslui. Una din achiziţii – un rhododendron de 774 euro

Peste 310.000 de lei sunt prevăzuţi în buget în acest an de Primăria Vaslui pentru achiziţia de flori, arbuşti şi copaci ornamentali, până acum autorităţile cheltuind 125.000 de lei, prin achiziţii directe de la firme din Ungaria şi Cehia, unele plante costând şi aproape 780 de euro bucata.

Conducerea Primăriei Vaslui spune că vrea să transforme oraşul într-unul al florilor, în spaţiile verzi din municipiu fiind plantate peste 82.000 de flori, arbuşti şi copaci ornamentali.

Pentru toate acestea, autorităţile vasluiene au prevăzut în buget suma totală de 310.000 de lei, din care până acum au cheltuit 125.000 de lei pe plante ornamentale, prin achiziţii directe de la firme din Ungaria şi Cehia. De fapt, cumpărăturile au fost făcute de societatea Goscom, la care Consiliul Local Vaslui este unic acţionar, în urma studierii de oferte pe piaţa naţională şi europeană.

Pe lângă banalii trandafiri, la 1,73 de euro bucata, autorităţile vasluiene au achiziţionate şi unele plante decorative foarte scumpe, cum ar fi un rhododendron care a costat 774,84 euro, scrie Mediafax. Aceştia arbori ornamentali, ţinuţi în ghivece, vor putea fi admiraţi de vasluieni în Piaţa Civică, recent reabilitată printr-un proiect cu finanţare europeană, odată ce vremea se va încălzi.

Primarul Vasile Pavăl spune că investiţia nu a fost făcută „de dragul” de a planta flori, ci pentru ca oraşul să arate frumos.

Nu putem spune că sunt sume mari cheltuite raportat la suprafaţa de parcuri şi alei din oraş. Nu am plantat acum flori de dragul de a planta, ci pentru ca municipiul să arate frumos, aşa cum este peste tot în lumea civilizată”, afirmă primarul PSD Vasile Pavăl.

 

Lăsați un comentariu