Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

O adevărată mafie a vizelor la Vaslui! Zeci de basarabeni şi funcţionari ai Primăriei Vaslui duşi la audieri

Zeci de basarabeni şi funcţionari ai Primăriei Vaslui au fost duşi la audieri în urma unor percheziţii care au avut loc luni, la Vaslui. Este vorba de mai mulţi funcţionari ai Serviciului Comunitar pentru Evidenţa Populaţiei din cadrul Primăriei Vaslui, care ar fi luat mită pentru a ajuta persoane din Republica Moldova să obţină cetăţenie română într-un timp foarte scurt. Afacerea a fost atât de bine pusă la punct încât a funcţionat ani de zile. La o singură adresă figurau cu viză de flotant zeci de cetăţeni moldoveni. Fiecare cetăţean plătea între 150 şi 200 de euro pentru a obţine documentul mai repede.

Astfel că, luni, aproximativ 40 de cetăţeni moldoveni au fost ridicaţi de mascaţi şi duşi la Parchet. De asemenea, patru funcţionari de la Evidenţa Persoanelor au fost audiaţi. Acţiunea este coordonată de Direcţia Generală Anticorupţie.

Potrivit statisticilor Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Vaslui, de la începutul anului, nu mai puțin de 500 de cetățeni din Republica Moldova au făcut demersuri pentru a-și stabili reședința în municipiul reședință, un număr dublu față de numărul solicitărilor înregistrate pe întreg anul 2011.

 

Lăsați un comentariu