Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

O elevă din Vaslui, olimpică, în ciuda problemelor financiare ale familiei sale

Se spune că ce nu te omoară, te întăreşte. O vorbă care se aplică perfect unei tinere din Vaslui, pentru care fiecare zi este o lecţie a demnităţii. Trăieşte o adevărată dramă în familie, dar asta o face mai puternică şi mai încrezătoare.

Claudia Rusu are 16 ani şi are multe planuri de viitor. Este olimpică la mai multe materii. „Întotdeauna tind mai sus ca ei. La matematică particip la toate concursurile la care pot„, a spus eleva, potrivit România TV.

Claudia vrea ea să le mulţumească părinţilor ei, mult încercaţi de viaţă. Fratele ei mai mare a suferit arsuri grave, în urma unui accident casnic, iar celălalt frate a fost diagnosticat cu tumoare şi i s-a amputat un picior. Acea zi a marcat-o pentru tot restul vieţii. „Eram foarte bulverstată. Colegii la şcoală m-au văzut că nu eram în apele mele, că eram neliniştită şi că nu mai eram atentă„, a spus fata.

S-a mobilizat repede ca să fie un sprijin moral pentru familia ei greu încercată. A învăţat, a intrat printre primii la liceu şi repede a devenit una dintre cele mai bune eleve din ţară.

La chimie am ajuns la naţională, la Ploieşti. Pentru mine a fost ceva important. Nu ieşisem din oraş şi când am aflat că merg la Ploieşti, am fost foarte fericită. Le-am dat banii câştigaţi ca premiu părinţilor. De ce să folosesc eu banii aiurea, când ei au nevoie pentru facturi, pentru rate„, a mărturisit Claudia.

Greu de imaginat cum reuşesc să trăiască cinci oameni cu 700 de lei, singurul venit pe care îl are numai mama. Femeii i s-a cuibărit în suflet teama pentru ziua de mâine, dar puterea îi vine de la copii. „Copiii îmi aduc bucurii zi de zi şi asta mă impulsionează şi mă face să continui lupta„, a spus Nina Rusu.

Claudia a ratat multe concursuri la care trebuia să plătească pentru a participa. Însă nu s-a lăsat deloc doborâtă. Şi-a descoperit un alt talent: origami.

Pentru tenacitatea ei, Claudia Rusu va fi recompensată cu o bursă de studiu în cadrul unei gale organizată de Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti, la „Jubile The Ballroom – Primăverii”. Evenimentul caritabil este organizat în parteneriat cu România TV.

Lăsați un comentariu