Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Poliţiştii rutieri din Vaslui, în mijlocul copiilor de 1 iunie

Cu ocazia zilei de 1 iunie,  Serviciul Rutier, în colaborare cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Vaslui şi Şcoala Gimnazială « Dimitrie Cantemir »,  au realizat o activitate în zona Stadionului Municipal Vaslui.

La competiţie s-au înscris 60 de copii de la Şcoala Gimnazială « Dimitrie Cantemir », Şcoala Gimnazială « Mihail Sadoveanu », Şcoala Gimnazială « Alexandra Nechita » şi Liceul Teoretic « Emil Racoviţă ».

Scopul competiţiei a fost formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

Proba de îndemânare a constat în parcurgerea cu bicicleta, contra timp, a traseului cu obstacole amenajat, traseu din care nu a lipsit trecerea în zig-zag printre jaloane şi rondele,  prin aceasta urmărindu-se verificarea îndemânării elevilor la manevrarea bicicletei printre obstacole.

Câştigătorii au primit din partea organizatorilor diplome şi tricouri.

Prin astfel de activităţi, poliţiştii doresc să conştientizeze atât elevii, cât şi cadrele didactice, de necesitatea formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament responsabil.

 

Lăsați un comentariu