Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

În Vaslui nu se mai poate deschide nicio farmacie

În municipiul Vaslui nu se mai poate deschide nicio unitate farmaceutică, singura şansă pentru agenţii economici care vor să investească într-o farmacie fiind cumpărarea unei licenţe de la o farmacie deja existentă, scrie RomâniaTv.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susţine că există persoane care doresc să deschidă farmacii, dar că, potrivit normelor legale, există o limită dată de numărul de locuitori, limită care la Vaslui a fost atinsă.

„Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii şi al autorizaţiilor, Vasluiul e un oraş închis pentru farmacii. Nu se mai pot deschide pentru că numărul limită a fost atins. Fiecare farmacie are o licenţă. E un bun care se comercializează. În mediul rural e liber la farmacii pentru toată lumea”, a declarat Simona Polak, preşedintele CJAS Vaslui.

Potrivit Agerpres, în prezent, în municipiul Vaslui sunt 30 de farmacii, la Bârlad – 19, la Huşi – 9, la Murgeni o farmacie, la Negreşti – trei astfel de unităţi, iar în mediul rural – trei. Criteriul demografic presupune ca o farmacie să fie arondată la 3.500 de locuitori în municipiile reşedinţă de judeţ şi la 3.000 de locuitori în celelalte oraşe. Municipiul Vaslui are 55.407 de locuitori.

Lăsați un comentariu