Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Moldovean prins după ce a trecut graniţa ilegal, la Huşi. Voia să ajungă în Legiunea Franceză

politia de frontieraPoliţiştii de frontieră vasluieni au depistat şi reţinut un bărbat din Republica Moldova, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, cu scopul de a ajunge în Franţa.

Joi dimineaţă, pe timpul desfăşurării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au observat pe direcţia localităţii de frontieră Albiţa, cu ajutorul sistemului de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi conducerea persoanei la sediul Frontierei Albiţa în vederea stabilirii identităţii acesteia. În urma verificărilor specifice efectuate s-a stabilit că acesta este cetăţeanul moldovean Andrei S., în vârstă de 23 ani, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat în România.

Tanarul a declarat ca a traversat râul Prut, cu ajutorul unei saltele pneumatice, cu scopul de a ajunge în Franţa pentru a se inrola în Legiune Franceza.

Pe numele bărbatului poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conform Acordurile încheiate între România şi Republica Moldova la finalizarea cercetărilor bărbatul va fi predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin”, se arată într-un comunicat de presă.

Lăsați un comentariu