Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Cetăţean georgian prins în timp ce trecea ilegal frontiera

georgian frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au depistat în zona de responsabilitate un tânăr din Georgia care a încercat să intre ilegal în România, cu intenţia declarată de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Joi, în jurul orelor 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi – judeţul Vaslui, au fost informaţi telefonic de către o persoană de sprijin din localitatea de frontieră Pogăneşti că a observat un bărbat care se deplasează de la malul râului Prut, pe marginea unui canal, prin stuf.
Lucrătorii noştri au procedat imediat la desfăşurarea unei acţini specifice, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Pogăneşti, un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu era vorbitor de limba română. În vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor, lucrătorii noştri l-au condus pe bărbat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi.
În urma verificărilor specifice efectuate şi cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţeanul din Georgia Davit M., în vârstă de 32 de ani, care a declarat că a trecut râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Austria, în vederea găsirii unui loc de muncă.
Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria tânărului, căruia i-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a forntierei de stat .

Lăsați un comentariu