Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Dreptate pentru familia elevului de 15 ani din Vaslui, ucis de un şofer teribilist pe o trecere de pietoni semaforizată

Tânărul de 22 de ani din localitatea vasluiană Muntenii de Sus, care în urmă cu un an a ucis un elev în timp ce traversa regulamentar strada, pe o trecere de pietoni semaforizată, a fost condamnat definitiv. Pedeapsa i-a fost înăsprită după ce, iniţial, judecătorii vasluieni l-au condamnar la 3 ani şi 6 luni închisoare.

Sentinţa Judecătoriei Vaslui a fost contestată deopotrivă de conducătorul auto inculpat, cât şi de familia victimei, aceasta din urmă considerând-o nedreaptă raportat la suferinţa pierderii fiului. Procurorii, în schimb, nu au atacat sentinţa, apreciind că pedeapsa aplicată tânărului de 22 de ani este una justă. În urma rejudecării, magistraţii Curţii de Apel Iaşi, au admis apelul declarat de familia elevului ucis şi au decis majorarea pedepsei, scrie Adevarul.

Majorează de la 3 ani si 6 luni închisoare la 5 (cinci) ani închisoare pedeapsa aplicată inculpatului Radu Bogdan Ionuţ, pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpă. În baza art. 422 C.proc.pen. deduce în continuare din pedeapsa de executat de 5 ani închisoare arestul la domiciliu executat de inculpatul apelant, de la 27.09.2016 la zi. În baza art. 241 alin. 1 lit. c C.proc.pen. constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu fată de inculpatul Radu Bogdan Ionut”, se arată în sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Iaşi luni, 14 februarie. Şoferul care a luat viaţa unui elev nevinovat, ce se angajase în trecerea străzii pe culoarea verde a semaforului, a fost arestat preventiv însă judecătorii Tribunalului Vaslui au înlocuit arestarea preventivă cu măsura arestului la domiciliu.

Perioada petrecută de tânărul de 22 de ani în arest la domiciliu va fi dedusă din condamnare, fiind considerată ca fiind executată. Familia elevului ucis în urma accidentului produs pe 2 martie 2016, la intersecţia din apropierea fostului cinematograf Independenţa, din Vaslui, nu a solicitat daune morale în instanţă, dorind doar că judecătorii să îl pedeapsească exemplar pe şoferul care le-a ucis fiul, respectiv fratele. Firul tragediei În seara de 2 martie, aflat la volanul unui autoturism Alfa Romeo, Bogdan Radu gonea cu peste 80 km/oră pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Vaslui. La un moment dat, la intersecţia semaforizată din zona fostului cinematograf Independenţa, a trecut pe culoarea roşie moment în care a surprins un adolescent de 15 ani, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii. Victima, elev în clasa a IX-a la Colegiul ”Anghel Rugină” din Vaslui, tocmai ieşise de la cursuri şi se îndrepta spre staţia de autobuz pentru a ajunge în suburbia Brodoc, acolo unde locuieşte familia sa. Impactul a fost nimicitor, minorul suferind politraumatisme, traumatism cranian şi facial sever. A fost transferat în comă profundă la o clinică din Iaşi, însă nu a mai putut fi salvat. Părinţii şi-au dat acceptul ca organele fiului lor să fie prelevate, pentru a salva alte vieţi.

Citeste mai mult: adev.ro/olbtnv

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Dreptate pentru familia elevului de 15 ani din Vaslui, ucis de un şofer teribilist pe o trecere de pietoni semaforizată | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu