Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Aproape 270 de amenzi date de polițiștii vasluieni în urma unor acțiuni în trafic

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad au acționat în perioada 20-21.05.2017 pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de oprirea neregulamentară, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, respectiv încălcarea, de către pietoni, a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma acţiunii, poliţiştii au aplicat 268 de sancţiuni contravenţionale participanților la trafic care nu au respectat normele rutiere, în valoare totală de 50.605 lei. Dintre acestea, 230 au fost aplicate conducătorilor auto pentru oprire neregulamentară.

6 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, prin locurile special amenajate şi semnalizate. Totodată, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, a fost aplicată şi sancţiunea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

De asemenea, polițiștii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care, în calitate de pietoni, s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

În primele 4 luni ale acestui an, la nivelul judeţului Vaslui, pe fondul indisciplinei pietonilor, au avut loc 24 de accidente rutiere, dintre care 10 grave (soldate cu 2 persoane decedate și 8 rănite grav).

Lăsați un comentariu