În urmă cu 19 ani, într-un apartament de bloc din Vaslui, având doar o maşină de tricotat, soţii Maria (de profesie inginer în industria textilelor) şi Mihai Harhătă au pus bazele unui business cu haine pentru nou-născuţi şi copii, care în prezent produce în jur 15.000-20.000 de articole pe lună
Obişnuiau să vândă maiouri, lenjerie şi ciorapi tricotaţi în bazarul din oraş, produse realizate de mână la care cei trei copii ai familiei obişnuiau să coasă etichetele. Ulterior, mica afacere mutată în boxa din subsolul blocului, care avea deja primul angajat, s-a transformat în atelier, atunci când Mihai Harhătă a decis să concesioneze o groapă de gunoi din apropierea casei şi să o transforme în sursă de venit.
Începând cu anul 2001 familia Harhătă a demarat construcţia a ceea ce astăzi numeşte „făbricuţa Pifou“, la periferia oraşului Vaslui, proiect care a căpătat o formă finală după aproape patru ani şi care număra în anul 2005 aproximativ 30 de angajaţi. Costul total al investiţiei de atunci s-a ridicat la circa 100.000 de euro.
În ultimii ani „făbricuţa Pifou“ a pierdut zece angajaţi, însă reuşeşte să vândă în fiecare lună produse în valoare de circa 30.000 de euro, cererea fiind mai redusă în lunile de vară şi la început de an.
Sursa: Ziarul Financiar