Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Peste 9.000 de ţigarete ascunse în pneurile unui autoturism

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit 9.080 de ţigarete ascunse în trei pneuri ale unui autoturism condus de un cetăţean român.
Miercuri, în jurul orei 04.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa,  s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în judeţul Vaslui cetăţeanul român Cristian M., în vârstă de 27 ani.

Ca urmare a valorificării unei informaţii aflată în lucru, cu privire la faptul că autoturismul este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului amănunţit efectuat, au fost descoperite ascunse în trei pneuri din cele patru montate pe maşina, 9.080 ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 1998 lei, şi a autoturismului, în valoare de 9.000 lei, în vederea confiscării.

Deoarece bărbatul a mai fost depistat în cursul acestui an încercând să introducă ilegal ţigări în România, poliţiştii de frontieră i-au întocmit persoanei în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Lăsați un comentariu