Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

A încercat vigilenţa poliţiştilor de frontieră, după ce a prezentat un permis de conducere fals, cumpărat cu 50 de euro

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, cu dublă cetăţenie română şi basarabeană, s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să treacă graniţa către Republica Moldova cu un permis fals, pe care a recunoscut că şi l-a procurat contra sumei de 50 de euro.
Potrivit poliţiştilor de frontieră vasluieni, bărbatul se afla la volanul unui microbuz care avea ataşată şi o remorcă.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat pe lângă paşaport, un permis de conducere moldovenesc eliberat în 2008, valabil pentru categoriile A, B, C şi E.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat că permisul auto  „nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals total“.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat că a obţinut permisul contra sumei de 50 euro, de la un cetăţean din Republica Moldova, al cărui nume nu îl cunoaşte. Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit acestuia dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale“, a declarat Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

 Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu