Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Angajat al Penitenciarului Vaslui, prins în flagrant luând mită

penitenciar detinuti VasluiUn ofiţer de la Penitenciarul din Vaslui a fost prins în flagrant în timp ce lua mită, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vaslui al DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, l-au prins în flagrant pe G. C. C., agent de penitenciar la Penitenciarul Vaslui, în timp ce primea drept mită suma de 500 lei de la un investigator sub acoperire.

Flagrantul a fost organizat după ce ofiţerii S.J.A. Vaslui s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că agentul de penitenciar primeşte diferite sume de bani de la apropiaţii persoanelor încarcerate, în schimbul introducerii în incinta penitenciarului a unor bunuri, printre care şi telefoane mobile.

În fapt, G.C.C. primea de la persoanele încarcerate un număr de telefon mobil pe care, ulterior, îl accesa şi stabilea o întâlnire cu persoanele apropiate deţinutului. În urma întâlnirii dintre gardian şi cunoştinţa persoanei încarcerate, acesta primea bunurile, precum şi o sumă de bani ce reprezenta contravaloarea serviciilor prestate. Sumele de bani erau cuprinse între 300 si 500 lei, iar după primirea acestora, agentul introducea in penitenciar telefoanele mobile care ajungeau în cele din urmă la deţinut.

Miercuri, 20 februarie a.c., agentul de penitenciar G.C.C. l-a contactat pe investigatorul sub acoperire şi i-a solicitat să se întâlnească într-o piaţă din mun. Vaslui, ocazie cu care a primit de la acesta suma de 500 lei şi un telefon mobil.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, faptă prev. de art 254 CP, cu aplicarea art. 7, alin 2, din L78/2000. Acesta a fost prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura interdicţiei de părăsire a localităţii pe 30 de zile.

Lăsați un comentariu