Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Campanie împotriva violenţei la şcoala din Draxeni

Campanie anti-violenta a Politiei VasluiProfesorii din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Draxeni, în parteneriat cu autorităţile publice locale, au inițiat în acest an un proiect care are drept scop diminuarea violenței verbale, fizice, atitudinale în şcoală şi în comunitate și găsirea de alternative la situaţiile conflictuale.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Postului de Poliţie Rebricea au participat la una din activităţile din cadrul proiectului, la care au luat parte elevi, părinţi şi cadre didactice.

Au fost puse în discuție modalitățile prin care comunitatea se poate implica pentru a diminua numărul actelor violente, pentru a schimba comportamentul elevilor care se exprimă prin jigniri, împingeri, loviri, comportament care intră uneori sub incidența legii. Acesta este determinat de lipsa de educație, teribilismul vârstei sau de  lipsuri materiale din familie. Prin activitățile din cadrul proiectului, părinții pot fi consiliați de specialiști, conștientinzându-i asupra faptul că și comportamentul lor violent asupra propriilor copii poate avea repercursiuni negative asupra personalităților acestora.

Polițiștii au prezentat prevederile Codului Penal privind răspunderea penală a minorilor, precum regimul juridic al contravențiilor prevăzut de O.G. 2/2001. De asemenea, polițiștii au pus accent pe măsurile de securitate pe care trebuie să le adopte elevii pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

În activitățile proiectului vor fi implicați și elevi din localitățile Rebricea, Crăciunești, Tatomirești, Rateșu-Cuzei și Sasova.

Lăsați un comentariu