Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Tentativă de jaf la o casă de amanet din Bârlad

O casă de amanet din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost la un pas de a fi jefuită, luni seară, de trei persoane cu cagule pe cap şi înarmate.
Acestea au ameninţat-o pe  vânzătoare cu un pistol.
Planul acestora a fost dejucat, însă, de proprietarul casei de amanet şi fiul acestuia, care se aflau într-o altă încăpere. Casa de amanet este situată la parterul unui bloc.

”Trei persoane, par a fi tineri, cu faţa acoperită şi glugă pe cap, au pătruns în incinta Bijuteriei.
Cei trei indivizi au aşteptat ca vânzătoarea să rămână singură în magazin şi au intrat peste femeie.
I-au pus în vedere să nu facă nicio mişcare pentru că are loc o spargere, iar unul dintre ei a spart o vitrină în care se aflau bijuterii.
Proprietarul şi fiul acestuia au intervenit. Angajata a reuşit să acţioneze butonul de panică, în timp ce între cei cinci bărbaţi s-a produs o încăierare.
În altercaţie, doi dintre atacatori au folosit pistoalele cu bile, iar proprietarul şi băiatul acestuia au fost răniţi uşor la nivelul feţei.
O situaţie cu asemenea mod de operare nu a mai fost în zona noastră”, a declarat Vasile Chelaru, şeful Poliţiei Municipale Bârlad.

Atacatorii au reuşit să fugă, însă, până la sosirea poliţiştilor. Oamenii legii îi caută acum pe cei trei, dar şi pe un al patrulea bărbat, care i-a ajutat să fugă. Acesta îi aştepta afară cu motorul maşinii pornit.
Daca vor fi prinşi, bărbaţii vor fi cercetaţi pentru tentativă de tâlhărie şi port ilegal de armă neletală.
Întreaga scenă a fost filmată de camerele de luat vederi.

Lăsați un comentariu