Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

150 de angajate ale unei fabrici din Bârlad au protestat nemulţumite de salariile mici

Peste 150 de angajate ale unei fabrici de confecţii din Bârlad s-au adunat, vineri, în mod spontan în curtea unităţii, în semn de protest faţă de scăderea semnificativă a salariilor sub limita a 600 de lei pe lună, Inspectoratul de Muncă Vaslui declanşând o anchetă la societatea respectivă.
Activitatea unei importante societăţi de confecţii din municipiul Bârlad a fost blocată, vineri, timp de câteva ore, de către cele peste 150 de angajate care se aflau la lucru la schimbul întâi.
Salariaţii fabricii bârlădene au ieşit în curtea unităţii, unde au declanşat o grevă spontană în semn de nemulţumire faţă de scăderea semnificativă a salariilor. Potrivit fluturaşilor primiţi pe ultima lună de activitate, cei aproape 400 de angajaţi ai societăţii de confecţii au primit salarii sub limita a 600 de lei, ceea ce a şi stârnit nemulţumiri în rândul salariaţilor.

Sesizaţi cu privire la protestele organizate de către salariaţi, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui s-au deplasat la Bârlad, unde au declanşat o anchetă la societatea în cauză.
„Din ceea ce ni s-a explicat de către patronat, salariile au scăzut după ce s-a trecut de la o formă de salarizare la alta, adică de la acordul global la cel individual. Inspectorii de muncă vor desfăşura o acţiune de control pentru a vedea care este modul de stabilire a salarizării. Dacă se vor găsi nereguli, vor fi dispuse o serie de măsuri de conformare pentru administratorul firmei”, a declarat, vineri, inspectorul şef al ITM Vaslui, Alexandru Lăluci.
După câteva ore de protest, salariaţii fabricii bârlădene de confecţii au intrat în incinta unităţii, unde şi-au reluat activitatea.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu