Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Migrant din Republica Moldova, reţinut la frontiera de est

politia de frontieraPoliţiştii de frontieră vasluieni au depistat şi reţinut un bărbat din Republica Moldova, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, cu scopul de a ajunge în Italia în vederea găsirii unui loc de muncă.

La sfărşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Fălciu au depistat pe direcţia localităţii de frontieră Murgeni o persoană  care nu-şi justifica prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanei. Deoarece aceasta nu avea asupra sa documente de identitate a fost condusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate şi a declaraţiilor bărbatului s-a stabilit că acesta este Gheorghe M., în vârstă de 19 ani, cetăţean moldovean, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat în România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Italia, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Pe numele cetăţeanului poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Conform Acordurile încheiate între România şi Republica Moldova la finalizarea cercetărilor bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Lăsați un comentariu