Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Consilier judeţean al PP-DD, cercetat pentru fals

Consilierul judeţean al PP-DD, Nuţa Podosu, din Vaslui este cercetat pentru fals în înscrisuri după ce a falsificat semnătura fostului preşedinte al PP-DD Vaslui, Viorel Istrate, pe un ordin de plată. Este vorba despre un ordin de plată către o firmă de publicitate.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui a fost depusă o plângere împotriva a două persoane, soţ şi soţie din comuna Soleşti. Bărbatul care a depus plângerea acuză faptul că cei doi i-ar fi falsificat semnătura pe un ordin de plată. După ce către respectiva firmă de publicitate au fost efectuate o serie de plăţi, a mai rămas de virat suma de 4.000 de lei. Pentru această sumă a fost întocmit ordin de plată, pe care se presupune că ar fi fost o semnătură falsă. În cauză, se fac cercetări pentru a se stabili dacă sunt sau nu întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Cei 4.000 de lei care ar fi trebuit achitaţi pe baza ordinului de plată nu au ajuns la firma de publicitate deoarece partidul nu avea în cont această sumă. Consilierul judetean Nuţa Podosu riscă, acum, o pedeapsă de până la doi ani de închisoare. Nuţa Podosu a mai fost implicată într-un scandal când a fost acuzată, anul trecut, că ar fi încasat ilegal alocaţia pentru susţinerea familiei a fiicei ei, Alina Elena Podosu, care era plecată în străinătate.

Lăsați un comentariu