Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Preot evacuat din biserică cu zeci de poliţişti şi jandarmi

Preotul Dumitru Ţurcanu din localitatea Sărăţeni a fost evacuat cu forţa, miercuri, din biserică şi din casa parohială.
Preotul caterisit slujea ilegal de peste un an, iar un executor judecătoresc a mers cu aproape 30 de jandarmi si poliţişti pentru a-l evacua. La acţiune au participat inclusiv mascaţi de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

A fost nevoie de o astfel de intervenţie după ce, în urmă cu două săptămâni, peste 200 de localnici l-au împiedicat pe executor să pună în aplicare hotărârea instanţei de evacuare a preotului caterisit.

Odată cu evacuarea preotului caterisit din biserică şi casa parohială, reprezentanţii Protoieriei Bârlad au sigilat cele două imobile, urmând a se face inventarul bunurilor.
Până va fi numit un nou preot, slujbele vor fi oficiate de un preot suplinitor dintr-un sat învecinat.

Dumitru Ţurcanu este unul din cei trei preoţi care au fost caterisiţi în noiembrie 2011, după ce au făcut plângere la Poliţie împotriva Episcopiei Huşilor pe motiv că le-ar fi fost reţinute nejustificat şi abuziv anumite sume de bani din salarii, ei nemaiavând dreptul să oficieze slujbe sau alte servicii bisericeşti.

Acesta a fost caterisit după ce a încălcat grav statutul de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), precum şi regulamentul de procedură al instanţelor disciplinare şi de judecată ale bisericii.

El este acuzat de neglijenţă sau neascultare până la calomnierea şi acuzarea neîntemeiată a clericilor şi superiorilor bisericii.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Credincioşi scoşi cu mascaţii din biserică, în Postul Paştelui | VasluiNews.ro

Lăsați un comentariu