Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

 

Pistol cu bile şi muniţia aferentă acestuia, descoperite la Albiţa

Vama-AlbitaPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, într-o autoutilitară care mergea spre R. Moldova, într-unul din coletele transportate, ascunse şi nedeclarate, un pistol cu bile de  cal. 4,5 mm,  1140 proiectile metalice şi 9 capsule cu gaz sub presiune.

În ziua de 10 aprilie a.c., în jurul orei 00.30, la P.T.F.Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat la controlul de frontieră, pentru a ieşi din ţară, Vadim T., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 31 ani, care conducea o autoutilitară marca Mercedes.

La controlul de frontieră, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, într-unul din coletele transportate, un pistol cu bile marca “STI” model “Duty One”, cal. 4,5 mm,  1140 proiectile metalice şi 9 capsule cu gaz sub presiune.

Cu privire la cele constatate, Vadim T. a declarat că a încărcat coletele pentru a le transporta în R. Moldova, fără să ştie ce conţin acestea.

Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pistolul cu bile şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi depusă în camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Vaslui.

Sursa: Comunicat Poliţia de frontieră

Lăsați un comentariu