Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Iveco-Ford cu ITP- ul fals, descoperit la ieşirea din ţară

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Albiţa au depistat şi sancţionat un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a încercat să scoată din ţară un autovehicul marca Iveco-Ford, utilizând documente false.

În data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, conducând un autovehicul marca Iveco-Ford, înmatriculat în Marea Britanie, Ion H., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 26 de ani.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea talonului de inspecţie tehnică al mijlocului de transport prezentat la control, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări specifice, ocazie cu care au constatat faptul că documentul în cauză nu figurează în bazele de date ale autorităţilor britanice şi că perioada de valabilitate a acestuia a fost modificată fizic, prin suprascriere.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui Ion H. dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

Lăsați un comentariu