Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

 

Procese record! Un vasluian are peste 200 de procese din cauza amenzilor neplătite

Un bărbat din municipiul Vaslui a ajuns să aibă peste 200 de procese la Judecătoria Vaslui, în ultimii trei ani şi jumătate, după ce atât Poliţia, cât şi Primăria l-au tot dat în judecată, fără vreun efect, din cauza amenzilor neplătite.

Bogdan Lăcătuşu nu are nici un venit, aşa că nu poate fi executat silit. El este chemat de fiecare dată în instanţă pentru transformarea unor amenzi date de poliţişti şi jandarmi în muncă în folosul comunităţii. De cele mai multe ori, el a fost sancţionat contravenţional pentru că a circulat cu căruţa prin zone interzise din municipiul Vaslui, valoarea totală a sancţiunilor ridicându-se la 32.000 de lei.

„Este un circuit pe care legea ne obligă să-l respectăm, chiar dacă ne învârtim în cerc şi ajungem de unde am plecat. Dacă nu am respecta procedura, atunci ne-am încărca în debit cu contravaloarea amenzilor. Măcar aşa, prin aceste procese, nu apare termenul de prescripţie şi, mai devreme sau mai târziu, poate găsim ceva să-l executăm„, a declarat şeful Serviciului Financiar din cadrul Primăriei Vaslui, Eugen Boţ.

Bărbatul ar fi avut de prestat, până acum, peste 2 000 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Lăsați un comentariu