Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Doi copii au protestat pe acoperişul casei lor. Vezi pentru ce!

Un protest inedit a unor copii a avut loc , joi, chiar pe acoperişul casei părinţilor lor.
Cei doi micuţi, cu vârste de nouă şi 11 ani, urmau să fie scoşi din familie de  reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului, în urma unei ordonanţe preşedinţiale, deoarece erau neglijaţi de tatăl lor.  Copiii au fost abandonaţi de mama lor în urmă cu aproximativ doi ani, iar aceştia au rămas în grija tatălui lor, care suferă de afecţiuni psihice şi nu are cu ce să-i crească.

”Situația socială a familiei a fost monitorizată de autoritățile comunei Drânceni, însă evoluția nivelului de trai a fost nefavorabilă pentru a menține cei doi copii în mediul familial de origine, în consecință acest caz a fost sesizat către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului , iar soluția identificată pentru a proteja drepturile copiilor este aceea de a se institui măsuri de protecție specială”, a declarat Maria Costea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui.

Când au aflat că vor fi luaţi de lângă tatăl lor, copiii s-au opus de teamă  reacţiei tatălui lor, dar şi de frică ca acesta să nu se îmbolnăvească. Fata de 11 ani se ocupa de treburile gospodăreşti.
Astfel că, asistenţii sociali au găsit o alternativă, văzând că micuţii nu vor să coboare de pe acoperişul casei. I-au lăsat la un unchi matern, în satul Ghermăneşti, urmând a se institui măsura de plasament familial la acest unchi. De asemenea, o perioadă de timp copii vor fi monitorizaţi în vederea recuperării şi reabilitării sociale a acestora.

Lăsați un comentariu