Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Maşină de lux furată, descoperită de poliţiştii de frontieră

audi furatPoliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit la PT.F. Albiţa un autoturism de lux declarat furat din Germania şi pentru care proprietarul a prezentat la control documente false.

În ziua de 28 iunie a.c., în jurul orelor 19.00, la P.T.F.Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei doi bărbaţi, cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Iacob B., şi Radu C., în vârstă de 51,  respectiv 26 de ani, primul dintre ei conducând un ansamblu de vehicule format din autoturism şi o remorcă pe care transporta un autoturism marca Audi Q5.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare, prezentat la control, poliţiştii de frontieră au extins cercetările, constatând că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unui document autentic, fiind fals total, iar autoturismul figurează ca fiind declarat furat din Germania.

În legătură cu cele constatate, Radu C., a declarat că în data de 27.06.2013, a cumpărat autoturismul de la un cetăţean din Piatra Neamţ, plătind pentru acesta suma de 15.000 euro, rămânând să-i mai dea vânzătorului suma de 17.000 euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi uz de fals, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

Vehiculul în valoare de 200.000 lei  a fost indisponibilizat, în vederea recuperării acestuia de către proprietar.

Lăsați un comentariu