Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Peste 700 de poliţişti din Vaslui au dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne

Peste 700 de poliţişti vasluieni au dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Judeţeană Vaslui pentru neplata celui de-al 13-lea salariu aferent anului 2010.

Potrivit agenţiei Mediafax, Ministrul Afacerilor Interne (MAI) şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au fost chemate în instanţă de filiala vasluiană a Sindicatului Naţional al Poliţişti şi Personalului Contractual (SNPPC) pentru neplata „premiului anual” aferent lui 2010.

n total, peste 700 de poliţişti şi angajaţi contractual din structurile teritoriale vasluiene ale MAI îşi cer pe cale judecătorească, la Tribunalul Vaslui, cel de-al 13-lea pe care nu l-au primit în urmă cu doi ani.

„Acest premiu anual sau al 13-lea salariu, cum mai este cunoscut, a fost interzis prin noua lege a salarizării din 2011. Cum nicio lege nu-şi poate produce efecte retroactiv, considerăm că suntem îndreptăţiţi să ne primim premiul anual aferent lui 2010. Sperăm să avem şi câştig de cauză, mai ales că există precedente în ţară, cum ar fi în judeţele Prahova sau Dâmboviţa”, a declarat liderul sindicatului vasluian al SNPPC, Paulică Neamţu.

Dacă vor avea câştig de cauză în instanţă, poliţiştii vasluieni vor avea de primit, în medie, câte 1.000 de lei, suma variind în funcţie de salariul de bază al fiecărui angajat.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu