Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

 

11 consilii locale date în judecată de Prefectura Vaslui. Vezi pentru ce!

institutia prefectului Vaslui11 consilii locale din judeţul Vaslui, care au interzis explorarea gazelor de şist, au fost date în judecată de Prefectură.

De la data introducerii acţiunii la Tribunalul Vaslui, hotărârile atacate sunt suspendate de drept şi nu produc efecte până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

La începutul lunii iunie, 14 consilii locale din judeţul Vaslui au fost avertizate de Prefectură că nu au respectat legislaţia în vigoare atunci când au aprobat în plen interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist.
Potrivit prefectului de Vaslui, Radu Renga, zăcămintele din subsolul României sunt proprietate publică a statului, astfel încât consiliile locale nu pot decide asupra bogăţiilor subsolului.

Deciziile au fost luate după ce Consiliul Judeţean Vaslui a eliberat, în lunile decembrie 2012 şi ianuarie 2013, trei certificate de urbanism pentru explorarea gazelor de şist în trei perimetre din judeţul Vaslui, respectiv Păltiniş (Băceşti), Popeni (Găgeşti) şi Siliştea (Pungeşti).

Lăsați un comentariu