Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Ţeapă cu carne vândută la negru

O femeie din Iaşi a reuşit să provoace un prejudiciu de 50 000 de lei după ce a vândut carne la negru la Vaslui. Brânduşa Stănescu, de 22 de ani, din localitatea ieşeană Grajduri, riscă acum opt ani de închisoare, fiind cercetată pentru evaziune fiscală.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în urma unei sesizări făcute de Garda Financiară din Vaslui către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit că tânăra deţinea o societate comercială în municipiul Vaslui, care avea ca obiect de activitate comerţul de cuie şi alte astfel de materiale, făcea de fapt afaceri la negru cu carne de porc.

În conformitate cu prevederile Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, constituie infracţiunea de evaziune fiscală şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi“, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Lăsați un comentariu