Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Când pasiunea pentru fotbal se transformă în artă: un vasluian a realizat un tablou cu emblema echipei preferate din aţă şi cuie

Cătălin Luncanu, un vasluian în vârstă de 37 de ani, a reuşit să realizeze o combinaţie inedită între pasiunea lui pentru fotbal şi artă. El a „pictat“ un tablou cu emblema formaţiei FC Vaslui cu ajutorul aţei şi cuielor.

Cunoscut printre vasluieni ca un maestru în String Art, Cătălin Luncanu a reuşit să îşi uimească prietenii,mai ales pe cei virtuali, cu o nouă capodoperă de artă. Fiind şi un fan înfocat al formaţiei locale de fotbal, Cătălin a decis să îşi arate dragostea pentru FC Vaslui cum ştie el mai bine. 

Acum mai bine de o săptămână a postat pe Facebook câteva fotografii cu ultima sa lucrare, un tablou cu emblema echipei pe care o susţine încă de când aceasta evolua în eşalonul secund. Astăzi, aşa cum le-a promis prietenilor săi, tabloul a fost finalizat aproape în totalitate, rămânând de pus la punct doar micile retuşuri.   

Cătălin a descoperit pasiunea pentru această artă la serviciu. El lucrează ca agent la Penitenciartul din Vaslui, acolo unde este încadrat, printre altele, la Serviciul Educaţional. Ideea de a face tablouri din cuie i-a venit de la unul din deţinuţii care îşi ocupau timpul în cadrul programului educaţional de „terapie ocupaţională”. 

Până acum Cătălin a confecţionat peste o sută de astfel de tablouri. Cea mai dificilă operă de-a sa este o „Mandala”, un tablou în care au intrat 780 de cuie şi peste 20 de metri de aţă. Îşi iubesşte atât de mult lucrările, încât nu se gândeşte să le vândă, deşi ofertele nu lipsesc. 

„Multă lume care a văzut tablourile cu diferite ocazii, fie la expoziţii, fie la mine acasă, a vrut să cumpere. În fiecare zi primesc comenzi, dacă pot spune aşa, ceea ce mă bucură, pentru că mi se dovedeşte că munca îmi este apreciată. Deocamdată nu vreau să le vând. Mai sunt situaţii când mai ofer câte un tablou drept cadou, dar vă spun sincer că mă cam doare inima”, spunea artisul într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“ în toamna anului trecut. 

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu