Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Tinerii din Vaslui nu sunt interesaţi de programul START 2013

Doar 44 de solicitări la START 2013, semn că IMM-urile nu vor finanţare de la stat. Aceasta ar fi concluzia în urma derulării Programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare – START – 2013,derulat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri.

Potrivit datelor transmise de Oficiul Teritorial din Iaşi, niciun întreprinzător din Vaslui nu şi-a dorit să beneficieze de finanţare în cadrul acestui program. În judeţul Botoşani există doi reprezentanţi ai IMM-urilor care au “riscat” să-şi depună aplicaţia online, iar în judeţul Neamţ, 4.

Într-un top realizat de OTIMMC Iaşi, judeţul Iaşi are cei mai mulţi solicitanţi: 27. Conducerea instituţiei susţine că anul trecut s-au înscris în program peste 600 de solicitanţi, însă acum, scăderea este drastică. Pentru acest fapt există mai multe explicaţii. A fost primul an în care aplicaţiile au fost depuse online. Mai mult, micii întreprinzători au avut nevoie de un plan de afaceri stabilit de la bun început, şi nu ca anul trecut, când acesta trebuia depus de-abia după aprobarea înscrierii.

Ca urmare a înăspririi condiţiilor de acceptare a cererilor, au fost depuse doar 5 dosare în Suceava şi alte 6 în judeţul Bacău.

Ajutorul de care pot beneficia IMM-urile este de cel mult 100.000 de lei, cu o confinanţare de 30%. Banii nu trebuie returnaţi. Beneficiarii nu au primit deocamdată aprobarea finală, reprezentanţii OTIMMC spunând că dosarele se află încă în evaluare.

Lăsați un comentariu