Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Doi administratori de firme trimişi în judecată pentru infracţiuni economice. Prejudiciul este de peste 60.000 lei

Administratorii a două societăţi comerciale au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni economice după ce au prejudiciat bugetul de stat prin neplata obligaţiilor fiscale cu reţinere la sursă.

Potrivit poliţiştilor, primul este Dumitru T., în vârstă de 65 ani, cu domiciliul în municipiul Vaslui, administrator al unei societăţi comerciale cu obiect principal de activitate efectuarea de lucrări agricole.

Cercetările au fost efectuate de poliţişti în urma unei sesizări formulate de reprezentanţii Gărzii Financiare Vaslui, referitoare la faptul că societatea comercială la care este administrator Dumitru T. nu a achitat, în perioada septembrie 2005 – ianuarie 2009, obligaţiile fiscale cu reţinere la sursă.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, a rezultat faptul că societatea comercială a reţinut, dar nu a virat către bugetul de stat suma de peste 49.000 lei, reprezentând impozit pe veniturile din salarii, contribuţia individuală de asigurări sociale, contribuţia angajaţilor pentru asigurări de sănătate şi contribuţia individuală pentru şomaj.

Cel de-al doilea administrator este Nicolae S., în vârstă de 38 ani, din comuna Pungeşti, administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate comerţul cu mărfuri alimentare şi nealimentare. El a fost cercetat de poliţiştii de investigare a fraudelor pentru comiterea infracţiunii prevăzute de articolul 6 din Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Împotriva administratorului, în luna octombrie 2010, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor  Publice Vaslui au formulat plângere pentru faptul că a reţinut şi nu a virat către bugetul consolidat al statului contribuţii şi impozite cu reţinere la sursă, aferente drepturilor salariale ale angajaților societății comerciale administrate de acesta.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au stabilit faptul că la sfârşitul anului 2012, societatea avea obligații neachitate către bugetul general consolidat al statului, constând în taxe și impozite cu reținerea la sursă, în valoare de aproximativ 11.500 lei.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat, polițiștii au aplicat măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri aparţinând învinuitului.

Dosarele celor doi se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vaslui: Doi administratori de firme trimişi în judecată pentru infracţiuni economice. Prejudiciul este de peste 60.000 lei | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu