Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Un fost prefect a chemat Guvernul la bară

Fostul prefect al judeţului Vaslui, fostul inspector guvernamental, Ciprian Iftimoaei, a dat în judecată Guvernul României. Iftimoaei solicită suspendarea actului administrativ prin care a fost eliberat de la 1 septembrie din funcţia de inspector guvernamental.

De altfel, guvernul, prin premierul Victor Ponta, şi Secretariatul General al Guvernului au fost date în judecată de 17 foşti inspectori guvernamentali care au fost destituiţi din funcţii.

„Considerăm abuzivă măsura de desfacere a contractelor de muncă şi, în consecinţă, am contestat în instanţă decizia prim-ministrului Victor Ponta. Pe lângă reinstalarea în funcţie, am solicitat şi plata de daune materiale pentru perioada de la care am fost destituiţi până la data la care se va pronunţa instanţa şi vom reveni pe posturile de inspectori guvernamentali”,  a declarat pentru Mediafax Ciprian Iftimoaei.

Premierul Victor Ponta a demis din funcţie 46 inspectori guvernamentali în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG.

Lăsați un comentariu