Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Bătaie între două echipe de fotbal din Vaslui. Un tânăr a fost desfigurat

Un tânăr de 22 de ani, din localitatea vasluiană Muntenii de jos, a primit o corecţie zdravănă din partea altor patru bărbaţi, din cauza unui meci de fotbal. Tânărul agresat şi-a scos certificat medico-legal şi a făcut plângere la Poliţie.

Se ştie că patima pentru fotbal depăşeşte, de multe ori, limitele normalului, şi, tot de cele mai multe ori, rezultatul unui meci duce chiar la bătaie. Aşa s-a întâmplat şi duminica trecută, după o partidă de fotbal dintre două echipe din localitatea Muntenii de Jos, FC Victoria şi AS 2013 Victoria, câştigată de oaspeţi cu scorul de 3-1. 

La câteva ore de la terminarea meciului, unul din componenţii formaţiei proaspăt înfiinţate, Ciprian Octavian Costache, a fost prins pe un drum din sat de trei dintre jucătorii echipei adverse care, împreună cu un suporter înfocat, l-au luat pe tânăr la bătaie. Culmea, cu toţii erau prieteni, ei cunoscându-se de mici copii. „Încă din timpul meciului am primit ameninţări, dar atunci nu le-am luat în seamă. Când am ajuns în dreptul unui bar, cei patru s-au ridicat de la masă şi s-au năpustit din seniin asupra mea, lovindu-mă cu pumnii şi picioarele. Mă băteau şi îmi reproşau că joc pentru echipa adversă. Nu mă aşteptam să păţesc aşa ceva, mai ales că îi cunosc pe toţi. Ba chiar am fost colegi“, a declarat Ciprian.

Părinţii, adversari politici

Din păcate, lucrurile nu s-au oprit aici. Ciprian s-a dus însoţit de tatăl său la Postul de Poliţie pentru a depune plângere, acolo unde lucrurile au degenerat din nou. Luigi Ghiuru, tatăl unuia dintre agresori, care deţine şi funcţia de consilier local din partea Partdiului Social Democrat, l-a luat la pumni pe tatăl lui Ciprian, şi acesta fiind consilier local, dar din partea Partidului Conservator. Mai grav este faptul că, după cum susţine tânărul agresat, că totul s-a întâmplat de faţă cu poliţiştii din comună, iar lor le-a fost frică să mai rămână pentru a depune sesizarea.

Ciprian este hotărât să meargă până la capăt şi, deja, şi-a scos certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale, iar astăzi va merge să depună plângere. „Niciuna din persoanele implicate nu a depus plângeri. Poliţiştii din comună au discutat cu cele două persoane care susţin că au fost agresate şi le-au îndrumat pe acestea să depună plângere pentru a putea demara cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe“, ne-a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Ciprian Octavian Costache este absolvent şi masterand al Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul Universităţii „A.I. Cuza“ din Iaşi şi, chiar ieri ar fi trebuit să se prezinte în prima lui zi de lucru la o bancă din Vaslui, acolo unde a prins un post de consilier financiar. 

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu