Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Fostul şef al Poliţiei Locale Vaslui, trimis în judecată după ce a făcut “mânăreli” cu combustibilul instituţiei

Tribunalul VasluiFostul şef al Poliţiei Locale Vaslui din perioada 1996-2012, Laurenţiu Turbatu, a fost trimis în judecată pentru delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit procurorilor vasluieni, bărbatul şi-a obligat angajaţii care foloseau maşinile instituţiei să întocmească acte financiar-contabile false pentru decontarea contravalorii combustibilului. El ar fi prejudiciat instituţia cu peste 200.000 de lei.

Perioada verificată de către procurori este 2005-2011, falsificarea documentelor făcându-se cu complicitatea gestionarului Poliţiei Locale, Paul Tunaru, care este trimis, la rândul său, în judecată pentru complicitate la delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual şi uz de fals. De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu bunurile imobile ale fostului director Laurenţiu Turbatu în vederea recuperării prejudiciului cauzat în cazul în care instanţa îl găseşte vinovat.
Ceilalţi 30 de angajaţi ai Poliţiei Locale anchetaţi în acelaşi dosar au fost scoşi de sub urmărire penală. Ei s-au ales cu amenzi între  400 şi 600 de lei.

Lăsați un comentariu