Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

7 vameşi şi poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, reţinuti pentru 24 de ore

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie au desfăşurat ieri dimineaţă cercetări într-o cauză penală complexă, instrumentată în comun cu Parchetul Naţional Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie referitoare la transportul de mărfuri peste frontiera de est.

În cursul dimineţii de marţi, au avut loc 27 de percheziţii la domiciliul unor persoane şi în alte locaţii aflate în judeţele Iaşi şi Vaslui. Totodată, Centrul Naţional Anticorupţie a derulat o serie de activităţi similare în Republica Moldova.

În cauză sunt vizate mai multe persoane, faţă de 23 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

La Parchetul din Vaslui au fost audiate, până la 6 dimineaţa, peste 40 de persoane, iar pentru 7 dintre ele procurorii dat mandat de reţinere pentru 24 de ore. În cursul zilei de azi, acestea vor fi prezentate instanţei din Iaşi cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune, procurorii beneficiază de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciului Român de Informaţii.

In februarie 2011, 53 de politisti de frontieră de la punctul Albiţa au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi contrabandă cu ţigări. Procesul este încă pe rol la Curtea de Apel Iaşi.

Lăsați un comentariu