Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Zeci de vameşi audiaţi la Vaslui

Fierbere mare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vaslui, acolo unde au fost chemaţi, în cursul zilei de luni, la audieri, atât cei 17 vameşi deja arestaţi preventiv, cât şi alţi lucrători vamali, învinuiţi în dosarul Albiţa 2.

Vestea bună, cel puţin, pentru martori, a fost faptul că audierile la care au fost chemaţi au durat foarte puţin, şi nu s-au lăsat cu alte reţineri, martorii fiind chemaţi să dea declaraţii suplimentare cu privire la faptul dacă au cunoştiinţă de felul în care erau împărţiţi banii obţinuţi drept mită pentru a permite intrarea sau ieşirea din ţară a vehiculelor ce tranzitau frontiera România, respectiv UE – Republica Moldova. Vestea proastă pentru toţi inculpaţii în cel mai mare dosar de corupţie la nivelul Agenţiei Naţionale a Vămilor din ultimul an este faptul că procurorii au decis să adauge un nou capăt de acuzare pentru lucrătorii vamali inculpaţi în dosar, respectiv constituirea în grup infracţional organizat.

Practic, în cursul audierilor, celor 17 vameşi deja reţinuţi preventiv şi a celorlalţi învinuiţi din dosarul Albiţa 2 li s-a comunicat extinderea urmăririi penale privind aspecte de constituire de grup infracţional organizat, aspect probate prin faptul că banii strânşi în cursul unei ture erau centralizaţi la şeful de tură, ulterior urmând a fi împărţiţi. Prin noua învinuire adusă în cursul urmăririi penale, vameşii de la Albiţa învinuiţi în dosarul instrumentat de DIICOT riscă, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de către judecători, pedepse cu închisoarea de minim 7 ani închisoare cu executare. În plus, şansele celor 17 vameşi deja reţinuţi preventiv de a fi eliberaţi condiţionat pe perioada procesului sunt aproape nule, dat fiind gravitatea faptelor de care sunt acuzaţi.

 

 

 

 

 

 

 

Lăsați un comentariu