Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Poliţist accidentat grav de un şofer în comă alcoolică

Un poliţist bârlădean se zbate între viaţă şi moarte după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe D.J. 244 I (raza comunei Măluşteni), un conducător auto aflat în comă alcoolică a trecut cu autoturismul, la propriu, peste el. Marian Vicol, în vârstă de 44 de ani, se deplasa împreună cu fratele său pe marginea părţii carosabile.

Mircea Apostu

Mircea Apostu

Au fost loviţi amândoi fulgerător, din spate. {oferul vinovat, Mircea Apostu, în vârstă de 33 de ani, a fugit de la locul faptei. A fost identificat la scurtă vreme pe raza localităţii }uţcani, într-o avansată stare de ebrietate. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă. Deşi Mircea Apostu îşi regretă fapta, instanţa l-a trimis după gratii pentru 29 de zile.

 

Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri s-a stabilit că Mircea A., în vârstă de 33 ani, din localitatea Schineni, suburbie a oraşului Murgeni, conducea un autovehicul din direcţia Murgeni către Măluşteni, iar pe raza localităţii }uţcani, comuna Măluşteni a lovit doi pietoni care se deplasau pe marginea părţii carosabile către localitatea Măluşteni. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat de poliţişti pe raza localităţii }uţcani. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul obţinut fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mircea A. a fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad unde i s-au recoltat probe biologice, iar din buletinul de analiză rezultă că acesta avea o alcoolemie 1,60‰ (rezultatul primei probe biologice) şi 1,45‰ (rezultatul la a doua probă)”, a declarat Mihaela {traub, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui.

 

 

Lăsați un comentariu